Haku

Pyöreä virvoitusjuomakioski; Pohjoisesplanadi

Pyöreä virvoitusjuomakioski; Pohjoisesplanadi. Fabianinkatu.; Helsinki -- Kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher piirsi ensimmäiset kioskiluonnokset maaliskuussa 1928. Yleisten töiden hallitukselle esitetyt piirustukset olivat pyöreästä ja ovaalin muotoisesta betoni- ja solubetonirakenteisista kioskista. Jo vuonna 1928 valmistuneet pyöreät betonirakenteiset kioskit esiteltiin Arkkitehti-lehdessä 1/1929 osan Helsingin kaupungin rakennuskonttorin uudisrakennustoimintaa. Pyöreitä kioskeja rakennettiin 1920-luvun lopulla Runebergin esplanadille Pohjoisesplanadin puolella olevat kaksi kioskia, Kasarmitorille ja todennäköisesti Hakaniemeen. Mannerheimintien ja Koroistentien kulmauksessa nykyään sijaitseva kioski on todennäköisesti siirretty paikalle muualta. Julkisivut on rapattu porfyyrirappauksella ja maalattu vaaleankeltaisiksi. Aukkojen kehykset ovat valettua alumiinia. Ovet on päällystetty alumiinipellillä. (Arkitekten 1/1929) Pohjamuodoltaan pyöreä kioski.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pyöreä virvoitusjuomakioski; Pohjoisesplanadi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Gunnar Taucher (1886-1941) / rakennuskonttori, Pääsuunnittelija
Valmistus
1928
Betonilaatta, betonisokkeli. Betoni- tai solubetonirakenne. Metallityöt Taito Oy.
Helsinki, Pohjoisesplanadi. Fabianinkatu.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
18.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus