Haku

merkki; Kansanapu 1943; rintamerkki

Jatkosodan alussa valtakunnallisen huoltotoiminnan keskusjärjestöksi perustettiin Suomen Huolto ? Finlands Folkhjälp -niminen järjestö. Sen taustajärjestöinä olivat kaikki tärkeimmät kansalaisjärjestöt. Koko maan kattavaan organisaatioon kuului yli 500 paikallista Vapaan Huollon keskusta. Suomen Huollon keräystoimintaa varten perustettiin vuonna 1942 Kansanapu-niminen keräyselin. Suomen Huollon työ jatkui olympiavuoteen 1952 asti.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2020 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

merkki; Kansanapu 1943; rintamerkki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
I90-4
Mitat
halk 1,3 cm, neula 4 cm
Merkinnät
KA 1943
Valmistus
1943
teollinen
metalli

Suomen Huolto ry, valmistuttaja
Käyttö
Helsinki
Lehtonen Hanna, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus