Haku

Edestä kaareva lipallinen virvoitusjuomakioski; Kaisaniemenpuisto; Helsinki

Helsingin kaupungin rakennustoimiston talonrakennusosastolla vuonna 1937 suunniteltu tyyppikioski, jonka piirustukset kaupunginhallitus hyväksyi samana vuonna. Kioskipiirustukset julkaistiin seuraavana vuonna Arkkitehti-lehdessä 1/1938. Näitä tyyppikioskeja on säilynyt kolme kappaletta alkuperäisillä paikoillaan: Apollonkadun ja Runeberginkadun kulmauksen lisäksi Kaisaniemenpuistossa ja Käpylässä Pohjolankadun ja Kullervonkadun kulmauksessa. Kapealla ns. rimapaneelilla verhotut ja keltaiseksi maalatut julkisivut. Sisätilojen kiinteä sisustus on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan. Kioskin etuosa on pohjakaavaltaan puolipyöreä, ja siihen liittyy neliömäinen varastotila.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Edestä kaareva lipallinen virvoitusjuomakioski; Kaisaniemenpuisto; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937; 1949
Gunnar Taucher / rakennustoimisto, Pääsuunnittelija
Valmistus
1937
Puurunkoinen paneelilla verhottu lipallinen kioski. Alkuperäinen liukulasiluukku
Helsinki, Kaisaniemenpuisto
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
28.10.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus