Haku

Suorakaiteinen lipallinen virvoitusjuomakioski; Liisankatu - Pohjoisranta; Helsinki

Kaupunginarkkitehtina vuosina 1941-1949 ollut arkkitehti Hilding Ekelund on allekirjoittanut suorakaiteisen lipallisen tyyppikioskin piirustukset 1940-luvulla. Mittakaavaan 1:20 tehdyt työpiirustukset ovat vuodelta 1949. Kioskityyppi varioi aikaisempaa Gunnar Taucherin suunnittelemaa etuseinältään kaarevaa kioskityyppiä vuodelta 1937. Suorakaiteisia lipallisia kioskeja rakennettiin eri puolille kaupunkia 1940- ja 1950-luvuilla. Näitä kioskeja on jäljellä 19 kappaletta. Kapealla ns. rimapaneelilla verhotut julkisivut.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Rista Simo SER / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 05.1970
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Suorakaiteinen lipallinen virvoitusjuomakioski; Liisankatu - Pohjoisranta; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1930-luku
Gunnar Taucher / rakennustoimisto, Pääsuunnittelija ; Hilding Ekelund (1893-1984), kaupunginarkkitehti (1941-1949), Muu suunnittelija
Valmistus
1939-
Puurunko
Helsinki, Liisankatu - Pohjoisranta
Käyttö
14.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus