Haku

Rock'n Roll Mc Donald's perheravintola

Rock'n Roll Mc Donald's perheravintola. Entinen Kesoil-huoltoasema. Entinen Oy Gulf Ab:n huoltamo.; Reijolankatu 3. Urheilukatu 44. Mannerheimintie 53.; Helsinki -- Reijolankadun Gulf-huoltamo rakennettiin arkkitehti Gösta Juslénin suunnitelmien mukaan vuonna 1939. Huoltamon alkuperäisiä tiloja olivat huolto- ja pesuhallit, autotalli ja pieni toimisto. Muutoksia: Aita ja ovi- ja ikkunamuutos, E. Ekstedt vuonna 1950. Ovia suljettu, muutettu ikkunoiksi ja vaihdettu, uusi tukimuuri Reijolankadun puolelle, vanha mainoskilpi siirretty, E. Ekstedt / Suomalainen Gulf Oil Co Oy vuonna 1964. Ikkunamuutos, E. N. / Suomalainen Gulf Oil Co Oy vuonna 1969. Huoltohallin muutos kahvilaksi, julkisivuun valaistua opaalilasia ja ovia muutettu ikkunoiksi, arkkitehti Eero Valjakka vuonna 1986. Muutoksia kahvilatiloissa, ovi- ja ikkunamuutoksia, uudet valomainokset, Arkkitehtuuri & Rakennuttaminen MK 2 Oy vuonna 1994. Uudet mainoslaitteet ja opasteet, Laitila Arkkitehdit vuonna 1998. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Rakennuksessa on tasakatto, jonka katemateriaalina on huopa. 2 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 11.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Rock'n Roll Mc Donald's perheravintola

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1939
Gösta Juslén, Pääsuunnittelija
Valmistus
1939
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runko on tiiltä eli tiilimuuri.
Helsinki, Reijolankatu 3. Urheilukatu 44. Mannerheimintie 53.
Suomalainen Gulf Oil Co, Rakennuttajat
Käyttö
1939
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus