Arena-talo; Hämeentie 2 B. Toinen linja 2 A.; Helsinki

Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema asuin- ja liikerakennus Arena-talo täyttää koko tontin 301. Sonck suunnitteli kahdessa osassa rakennetun talon vuosina 1923 - 1927. Rakennuksen länsiosa valmistui vuonna 1923 ja itäosa vuonna 1928. Talon elokuvateatteri Arena avattiin 6.1.1929. Vuosina 1934 - 1939 elokuvateatteri toimi nimellä Roxy ja vuosina 1939 - 1979 nimellä Tuulensuu. Tämän jälkeen nimi Arena otettiin jälleen käyttöön. Sittemmin elokuvateatteri on muutettu elävän teatterin käyttöön. Rakennuksen julkisivuihin on 1950 -luvulta lähtien tehty erilaisia muutoksia, mm. alkuperäiset pieniruutuisen ikkunat on vaihdettu yksiruutuisiksi kippi-ikkunoiksi. Julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Kivijalan materiaalina on rappaus ja sokkeli on punaista sileää graniittia. Julkisivujen koristeaiheet on muotoiltu punertavasta terrastirappauksesta. Rakennuksen julkisivut rajaavat muurimaisina kolmionmuotoista tonttia. Pyöreät kulmatornit antavat rakennukselle linnamaisen hahmon. Rakennuksessa on satulakatto. Katemateriaalina on pelti. kellari, 7 kerrosta

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Arena-talo; Hämeentie 2 B. Toinen linja 2 A.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923; 1927
Lars Sonck, Pääsuunnittelija
Valmistus
1923; 1928
Betonia Tiilimuuri
Helsinki, Hämeentie 2 B. Toinen linja 2 A.
Käyttö
1923 ja 1928
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Teppo Mia HKM 20.05.2015