Haku

Erottajan liikennekioski; Erottajan aukio; Helsinki

Erottajan liikennekioskin suunnitteli Helsingin kaupungin rakennusviraston talonrakennusosastolla K. B. Jansson vuonna 1960. Rakennus valmistui ilmeisesti samana vuonna. Siihen kuului alun perin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen henkilökunnalle tarkoitettu osa ja erillinen, siirrettävä jäätelö- ja makkarakioski. Tilat oli yhdistetty yhtenäisellä katoksella. Arkkitehti Bengt Lundsten suunnitteli vuonna 1979 liikennekioskin laajennuksen. Kioskien paikalle tehtiin uusi taukotila ja entinen taukotila muutettiin kioskiksi ja tupakointitilaksi. Kioskia laajennettiin uudelleen vuonna 1985 arkkitehti Bengt Lundstenin suunnitelmien mukaan. Vanhat, vain katoksella yhdistetyt tilat liitettiin yhteen niiden väliin rakennetulla toimistohuoneella. Julkisivumateriaalina on profiloitu kuparipelti. Rakennuksessa on loiva aumakatto. Katemateriaalina on huopa. 1 kerros.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Sakari Kiuru HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.1.2002
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Erottajan liikennekioski; Erottajan aukio; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1960
Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR), talonrakennusosasto / K. B. Jansson, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Bengt Lundsten / Arkkitehti Bengt Lundsten 1979, Muu suunnittelija
Valmistus
1960
Betonia
Helsinki, Erottajan aukio
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1960
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus