Haku

Koskelan hallit, rakennus B; Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.; Helsinki

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautakunnan esityksestä varattiin raitiovaunujen ja linja-autojen säilytystiloja varten uusi alue Koskelasta, Valtimontien, Koskelantien ja Kustaa Vaasan tien välistä vuonna 1949. Alueen kokonaissuunnitelman ja rakennusten arkkitehtisuunnitelmat laativat arkkitehdit Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman / Arkkitehtitoimisto Harmia & Baeckman pääosin vuonna 1950. Valtuusto päätti Koskelan vaunuhallien rakentamisesta tammikuussa 1951. Osa rakennuksista valimistui jo vuonna 1951, mutta hallit valmistuivat eräitä viimeistelytöitä lukuun ottamatta vuonna 1953. Koskelan hallialueelle saatiin säilytysalueet 130 - 180 raitiovaunulle ja 150 linja-autolle. Näiden lisäksi rakennettiin huoltotiloja ja rataosaston korjauspaja sekä toimisto-, ruokala- ja asuinrakennus. Myöhempiä muutoksia: Raitiovaunuliikennehenkilökunnan sosiaalitilojen muutos, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1980. Idän puoleiseen julkisivuun pariovien tilalle ikkunat ja kolme uutta pariovea, ensimmäisessä kerroksessa sähköaseman ja muuntajan tilojen muutos rakennusosaston toimistotiloiksi, kellariin uusi sähköasema, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1985. Hallin etelän puoleisen päädyn vanhojen puisten taittuvien liukuovien tilalle maalatut teräsovet, arkkitehti Pekka Jämsä / Arkkitehtitoimisto Arknova Oy vuonna 1993. Idän ja lännen puoleisten pitkien julkisivujen lasitiili-ikkunoiden tilalle AL-ikkunat, arkkitehti Markku Annila / Arkkitehtitoimisto Arknova Oy vuonna 1995. Julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu vaalea kalkkihiekkatiili värillisin saumoin ja jalustassa puhtaaksivalettu betoni. Lisäksi julkisivuissa on käytetty lasitiiltä. Rakennuksessa on satulakatto. Katemateriaalina on huopa. kellari, 2 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Sakari Kiuru HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 18.12.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Koskelan hallit, rakennus B; Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1950
Arkkitehtitoimisto Harmia & Baeckman / Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman, Pääsuunnittelija
Valmistus
1953
Betonia Rakennuksen runkomateriaalina on betoni ja tiili. Seinät ovat tiiltä ja betonia, pilarit ja palkit sekä välipohjat ovat betonia.
Helsinki, Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1953
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus