Haku

Koskelan hallit, rakennus C bussihalli; Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.; Helsinki

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautakunnan esityksestä varattiin raitiovaunujen ja linja-autojen säilytystiloja varten uusi alue Koskelasta, Valtimontien, Koskelantien ja Kustaa Vaasan tien välistä vuonna 1949. Alueen kokonaissuunnitelman ja rakennusten arkkitehtisuunnitelmat laativat arkkitehdit Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman / Arkkitehtitoimisto Harmia & Baeckman pääosin vuonna 1950. Valtuusto päätti Koskelan vaunuhallien rakentamisesta tammikuussa 1951. Osa rakennuksista valimistui jo vuonna 1951, mutta hallit valmistuivat eräitä viimeistelytöitä lukuun ottamatta vuonna 1953. Koskelan hallialueelle saatiin säilytysalueet 130 - 180 raitiovaunulle ja 150 linja-autolle. Näiden lisäksi rakennettiin huoltotiloja ja rataosaston korjauspaja sekä toimisto-, ruokala- ja asuinrakennus. Myöhempiä muutoksia: Pieniä tilamuutoksia ja koillisen puoleisessa julkisivussa kolmen parioven tilalle ikkunat, arkkitehti Woldemar Baeckman / Arkkitehtitoimisto Woldemar Baeckman vuosina 1953, 1955 ja 1958. Pohjakerrokseen sauna rataosaston henkilökunnalle, K. Kuronen / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rataosasto vuonna 1967. Muutoksia ensimmäisen kerroksen toimistotiloissa, WC-tiloissa ja varastoissa, E. Repo / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rataosasto vuonna 1973. Väliseinämuutoksia ensimmäisessä kerroksessa ja katsastusrakennuksen käsittävä lisäsiipi lounaan puolelle, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1975. Palavien nesteiden varaston käsittävä lisäosa kaakon puolelle, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1977. Autoliikennehenkilökunnan sosiaalitilojen rakentaminen, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1977. Rata- ja johdinkorjaamotilojen muutos, neljä uutta ulko-ovea koillisen puoleiseen julkisivuun ja kahden oven uusiminen kaakon puoleisessa julkisivussa, rakennusmestari Timo Hertell / Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, rakennusosasto vuonna 1979 / 1983. Tilamuutoksia kellarissa, muutoksia ensimmäisen kerroksen henkilöstötiloissa ja toimistotiloissa, toiseen kerrokseen ilmastointikonehuone, rakennuksen lounaispuolelle "vuorokausihuollon" käsittävä laajennusosa, Insinööritoimisto Uniplan Oy vuonna 1989 / 1992. Julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu vaalea kalkkihiekkatiili värillisin saumoin ja jalustassa puhtaaksivalettu betoni. Rakennuksessa on kaarikatto, joka muodostuu kolmesta vierekkäisestä pyörökaaresta. Laajennusosissa on tasakatto. Katemateriaalina on huopa. kellari, 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Sakari Kiuru HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 18.12.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Koskelan hallit, rakennus C bussihalli; Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1950
Arkkitehtitoimisto Harmia & Baeckman / Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman, Pääsuunnittelija
Valmistus
1953
Betonia Rakennuksen runkomateriaalina on betoni ja tiili. Seinät ovat tiiltä ja betonia, pilarit ja palkit sekä välipohjat betonia.
Helsinki, Koskelantie 39. Valtimontie 2. Kustaa Vaasan tie.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1953
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus