Sökning

Vanhankaupunginkoski; maalaus

Keskeneräinen maalaus, jossa näkymä Vanhankaupunginkoskeen edestäpäin. Vasemmalla myllyrakennusten päädyt, oikealla Kuninkaankartanonsaaressa ryhmä puurakennuksia. Keskellä vesiputous sekä sen yläpuolella oleva puinen silta.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit mv, laakadia, G35895 Valio Mari HKM 2017 / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Vanhankaupunginkoski; maalaus

Sparad:
Materialtyp Målning
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXVII-106
Mått
19 x 28 cm
30 x 40 x 1,5 cm
Anteckningar
oa. 26 April -1841-
Bruk
1841
akvarelli
Helsinki, Vanhankaupunginkoski, Kuninkaankartanonsaari, Hämeen maantie, Hämeentie
Wright Magnus von, Tekijä
Utställningar
Helsinki kehyksissä, Hakasalmen huvila 14.9.2004-12.2.2006; Perusnäyttelyt; Helsinki kuvissa, Helsingin Taidehalli 6.5.-10.9.1950 (nro 192); Magnus von Wright Helsingin kuvaajana, 24.8.-9.9.1973 Helsingin kaupunginmuseo
Ämnen
Klassifikation