Haku

Ruoholahden Carrols Express

Ruoholahden Carrols Express. Entinen Oy Union-Öljy Ab:n Ruoholahden huoltamo.; Porkkalankatu 9-11. Pässinkatu 2.; Helsinki -- Ilkka Paasonen suunnitteli Oy Union-Öljy Ab:lle Ruoholahteen huoltamon, joka valmistui vuonna 1991. Kaksikerroksisen huoltamorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsi alun perin pieni myymälä ja toisessa kerroksessa olivat henkilöstötilat. Vuonna 1998 huoltamon mittarikatos ja opasteet muutettiin Nesteen asuun. Nykyään huoltamorakennuksessa toimii Carrols Express -hampurilaisravintola, mutta mittarikatoksen alla on edelleen polttoaineenjakeluautomaatteja. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja klinkkerilaatta. Katosten rakenteissa ja listoituksissa on käytetty terästä. 2 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 11.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ruoholahden Carrols Express

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1991
Arkkitehtuuritoimisto P & S / Ilkka Paasonen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1991
Rakennuksen perustukset ovat betonia Rakennuksen runko on betonia. Ulkoseinät on muurattu betoniharkoista ja alapohja on betonia. Välipoja on puuta ja väliseinät ovat rankorakenteiset.
Helsinki, Porkkalankatu 9-11. Pässinkatu 2.
Oy Union-Öljy Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1991
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus