Haku

Oy Neste Ab:n Eläintarhan huoltamo

Oy Neste Ab:n Eläintarhan huoltamo. Entinen Oy Union-Öljy Ab:n Eläintarhan huoltamo.; Nordenskiöldinkatu 22. Veturitie 1.; Helsinki -- Tällä samalla paikalla sijaitsi Oy Union-Öljy Ab:n huoltamo, jonka oli suunnitellut arkkitehti K. A. Pinomaa vuonna 1958. Huoltamossa tehtiin muutoksia 1960 -luvun ja 1970 -luvun kuluessa. Vuosina 1984 - 1985 arkkitehti A. Oksanen / Oy Union-Öljy Ab, teknillinen osasto suunnitteli paikalle uuden, aiempaa huomattavasti suuremman huoltamon. Vanha huoltamo purettiin, ainoastaan kellarista jätettiin joitain osia jäljelle. Uuteen huoltamoon tuli myymälä varastoineen, kahvila, keittiö, toimisto, huoltohalli ja pesuhalli. Muutoksia: Huoltohallin muutos ja laajennus pesulakaduksi, pesuhallin muutos huoltohalliksi, arkkitehti Asko Kaipainen / Oy Union-Öljy Ab vuonna 1989. Uusi mittarikenttä ja mittarikatos, Arkkitehtuuritoimisto Terävä Ky vuonna 1991. Muutoksia myymälätiloissa, Juhani Virta / Laitila Arkkitehdit vuonna 1994. Pieniä tilamuutoksia kellarissa, myymälän muutos ja laajennus, kahvilan muutos, WC:lle uusi lisäsiipi, ikkunoita ja ovia umpeen julkisivuissa, Juhani Virta / Laitila Arkkitehdit vuonna 1999. Rakennuksen julkisivumateriaalina on pääosin alumiini. Sokkeli on betonia. Rakennuksessa on tasakatto. kellari, 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 11.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Neste Ab:n Eläintarhan huoltamo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1984
Oy Union-Öljy Ab, teknillinen osasto / A. Oksanen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1986
Rakennuksen perustukset ovat betonia.
Helsinki, Nordenskiöldinkatu 22. Veturitie 1.
Oy Union-Öljy Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1986
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus