Haku

Oy Shell Ab:n Alppiharjun huoltamo; Itäinen Brahenkatu 2; Helsinki

Alppiharjun Shell-huoltamo valmistui Brahenpuistikon eteläpäähän vuonna 1966. Huoltoaseman tiloja olivat alun perin myymälä toimistoineen ja autokannen alle maanalaiseen tilaan sijoitetut huolto- ja pesuhallit, varastot ja henkilöstötilat sekä tekniset tilat. Rakennuksen julkisivut olivat alun perin puhtaaksivalettua maalaamatonta betonia. Polttoainemittarit sijaitsivat pihalla ilman katosta. Muutoksia: Huoltoasemaan kiinni rakennettu mittarikatos (G. Polanen / Oy Shell Ab 1974). Idän puoleisessa julkisivussa ikkuna levytetty umpeen, mainoslaitteiden uusiminen (Jaakko Salonen / Oy Shell Ab 1995). Rakennuksen julkisivumateriaalina on maalattu betoni ja lasi. Lännen puoleisen julkisivun yläosassa on matala nauhaikkuna. Idän puoleinen julkisivu on pääosin suurta ikkunapintaa. Lisäksi tältä puolelta nousee ramppi kattotasanteelle ja laskee alas huoltohalleihin. Pohjoisen ja etelän puoleiset julkisivut ovat hyvin umpinaiset. Rakennuksessa on tasakatto. kellari, 1 kerros, autokansi

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Kesä 2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Shell Ab:n Alppiharjun huoltamo; Itäinen Brahenkatu 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1965
Arkkitehtitoimisto Heikki ja Kaija Sirén / Heikki Sirén, Pääsuunnittelija ; Oy Shell Ab / G. Polanen vuonna 1974., Muu suunnittelija
Valmistus
1966
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkomateriaalina on betoni. Sekä alapohja, välipohja, että yläpohja ovat betonia. Myös kantavt ulkoseinät sekä pilarit ja palkit ovat betonia.
Helsinki, Itäinen Brahenkatu 2
Oy Shell Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1966
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus