Haku

Oy Shell Ab:n Käpylän huoltamo; Vaakalinnuntie 1-3. Tursontie 11.; Helsinki

Oy Shell Ab:lla on ollut Käpylässä tällä samalla paikalla huoltamo jo vuodesta 1936. Ensimmäinen huoltamo toimi paikalla parikymmentä vuotta, kunnes se purettiin arkkitehti Heikki Sirénin vuonna 1956 suunnitteleman huoltoaseman tieltä. Huoltamo valmistui vuonna 1957. Alkuperäisen suunnitelman mukaan rakennuksen seinämateriaalina oli alumiini. Muutoksia: Tilamuutoksia ja pieni laajennus rakennuksen pohjoispäätyyn sekä huoltohallin lattian lasku vuonna 1959, arkkitehti Heikki Sirén / Arkkitehtitoimisto Kaija ja Heikki Sirén. Muutoksia sisätiloissa, myymälän oven siirto ja huoltamon eteen jakelumittarikatos vuonna 1969, Oy Shell Ab. Uusi asiakaskatos vuonna 1972, Oy Shell Ab. Laajennus kahdella autovajalla huoltamon taakse vuonna 1987, arkkitehti Mauri Mäki-Marttunen. Pihasuunnitelma, opasteiden ja mainoslaitteiden uusiminen tilamuutoksia ja päätyjen ikkunoiden tilalle seinän värinen julkisivulevy vuonna 1994, arkkitehti Mauri Mäki-Marttunen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on kalkkihiekkatiili ja ilmeisesti mineritlevy. kellari, 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 11.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Shell Ab:n Käpylän huoltamo; Vaakalinnuntie 1-3. Tursontie 11.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1956
Heikki Sirén, Pääsuunnittelija
Valmistus
1957
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runko on betonia.
Helsinki, Vaakalinnuntie 1-3. Tursontie 11.
Oy Shell Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1957
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus