Roomalaiskatolinen kirkko

Roomalaiskatolinen kirkko. Pyhän Henrikin kirkko nähtynä Tähtitornin vuorelta.; maalaus -- Pyhän Henrikin kirkko nähtynä Tähtitornin vuorelta. Edessä Ullanpuistikon molemmin puolin Vuorimiehenkadun varrella olleet empirerakennukset. Kirkon luona yhtyvät Ulrikankatu ja Saunakatu (Ullankatu ja Laivasillankatu), ja siitä alkaa myös etelään Ullanlinnan kylpylään vievä puistokuja. vasemmalla puolen Marmoripalatsin paikalla ollut Spåren huvila, Itäinen Kaivopuisto 1 ja vasemmassa reunassa ilmeisesti Viaporin (Suomenlinnan) rakennuksia Itäisen Kaivopuiston huvila-alueen takana. Kirkosta oikealle Puistokadun varrella olleita asuintaloja ja Läntisen Kaivopuiston huviloita.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Roomalaiskatolinen kirkko

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Maalaus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXVII-122
Mitat
45 x 60
50,5x65,2
Merkinnät
o.a. ...ling
Valmistus
1874
öljy kankaalle
Helsinki, Itäinen Puistotie 1 - Iso Puistotie 2. Ullankatu 2 - Tehtaankatu 2. Vuorimiehenkatu. Laivasillankatu. Puistokatu.
Östling, Tekijä
Näyttelyt
1809 - eri teille / Sederholmin talo 11.6.2003-elokuu 2006; Rakas Helsinki / Tuomarinkylän museo 1986-1991
Aiheet
Kuvaustiedot laakadia / Ilari Järvinen 1986