Lehdenlukija; maalaus

Ruskeatukkainen, silmälasipäinen nainen on kohottanut katseensa sylissään olevasta sanomalehdestä. Tummansininen pusero, ruskeat housut, vasen polvi nostettuna oikean päälle. Väri paikoin paksua, eniten koholla olevat kohdat kuivuneet kiiltäviksi ja sileiksi.

Materialets användarrättigheter
© Kuvasto
QR-kod
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Lehdenlukija; maalaus

Sparad:
Materialtyp Målning
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXVII-2662
Mått
18 x 14
21 x 17
Anteckningar
v.a. O. Viinipuro
Bruk
1970 -luvun loppu
öljy pahville, liimattu kovalevylle
Helsinki,
Viinipuro Oiva, Tekijä
Ämnen
Klassifikation
Bildinformation G15747 Yehia Eweis HKm 2020