Sökning

Helsinki etelästä; maalaus

Etualalla merta, vasemmassa alakulmassa Ullanlinnanmäen kallioita. Taempana Eteläsatama, Kauppatori sekä Päävartioston tori ympäröivine rakennuksineen ja Katajannokkaa. Vasemmalla erottuu mm. Yliopiston kirjaston kupoli ja Nikolainkirkon ( Suurkirkon, Helsingin tuomiokirkon ) torni, oikealla Uspenskin katedraali. Etualalla merellä runsasti purjealuksia sekä kaksi höyrymoottorialusta.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit laakadia / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Helsinki etelästä; maalaus

Sparad:
Materialtyp Målning
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXVII-1048
Mått
24,3 x 33,6
37,9 x 45,5 x 1,8
Anteckningar
v.a. Helsingfors 1886; o.a. V. Bloch Suhr del 1888
Bruk
1888
akvarelli
Helsinki, Etelästama. Kauppatori. Pohjoisesplanadi 1, 3, 5, 7, 9, 11-13. Valkosaari. Katajanokka.
Bloch Suhr V., Tekijä
Ämnen
Klassifikation