Haku

kunniamerkki; rintatähti; Pyhän Stanislauksen ritarikunta 1. luokka

Puolan kuningas Stanislaus II Poniatowski perusti maansa nimikkopyhimykselle omistetun ritarikunnan toisena hallitusvuotenaan 1765. Pyhä Stanislaus oli 1000-luvulla elänyt Krakovan piispa ja marttyyri. Sekä Puolassa että Venäjällä hänen nimensä tunnetaan muodossa Stanislav, mutta Suomessa on yleensä suosittu latinalaista muotoa Stanislaus. (Talvio 2000, s. 41).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kunniamerkki; rintatähti; Pyhän Stanislauksen ritarikunta 1. luokka

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIX-190 -1-2
Mitat
halkaisija 8,5 cm
Merkinnät
Leima: 84 Keibel. PRAEMIANDO INCITAT (Kannustaa palkiten)
Valmistus
1887
ammattikäsityö
metalli hopea, emali, kulta, kotelo sahviaania
emaloitu, kullattu
Venäjä, Pietari
Keibel
Käyttö
Mechelin Leo, senaattori, Käyttäjä
Näyttelyt
Hulluna Helsinkiin 6.6.2013 - 31.12.2015, 15.11.1989 - 16.4.1990 Leo Mechelinin juhlavuoden näyttelyssä Leo Mechelin- Helsingin herra. Hakasalmen huvilan
Aiheet
Luokitus