Haku

Ajurien talli; Punavuorenkatu 16; Helsinki

Ajurien asunto-osakeyhtiön pihalle Punavuorenkatu 16:een rakennettiin 52:n hevosen talli rakennusmestari K. Lappalaisen suunnitelmien mukaan vuonna 1906. Kadunvarren asuintalo oli valmistunut rakennusmestari K. Ijäksen suunnitelmien mukaan hieman aiemmin. Näin suuri talli aivan kantakaupungissa oli jo valmistuessaan harvinainen. Kolmikerroksisen tallirakennuksen pohjakerroksessa olivat ajurien kärryt, toisessa kerroksessa hevosten pilttuut ja ylimmässä kerroksessa heinät, jotka laskettiin ränniä pitkin hevosille. Rakennuksen vesikatto uusittiin ja kattolyhdyt rakennettiin vuonna 1959 (E. I. Lilja). Vuonna 1963 pidettiin huutokauppa, jossa myytiin talon viimeisen pika-ajurin jäämistö. Rakennus muutettiin varastoksi vuonna 1966 (Herman Huldén).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Anne Salminen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2002
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ajurien talli; Punavuorenkatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1900 -luvun alku
K. Lappalainen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1906

Helsinki, Punavuorenkatu 16
Ajurien ammattikunta, Rakennuttajat
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus