Haku

Oy Esso Ab:n Pitäjänmäen huoltamo; Vanha viertotie 31; Helsinki

Vanhan viertotien varrelle valmistui vuonna 1968 Oy Esso Ab:n huoltamo, jonka oli suunnitellut arkkitehti Pentti Riihelä. Vanha huoltamo purettiin ja paikalle rakennettiin vuonna 1997 uusi huoltoasema, jonka suunnitteli Timo Mannonen / Arkkitehtuuritoimisto Timo Mannonen Oy. Huoltamon tiloja ovat myymälä pikaruoan esivalmistustiloineen, varastot ja henkilöstötilat sekä pesuhalli. Rakennuksen julkisivumateriaaleina ovat teräs ja alumiini. Ulkoseinissä on käytetty uretaanielementtejä, jotka on pinnoitettu teräspellillä ja alumiinipellillä. Rakennuksessa on tasakatto. 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 7.8.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Esso Ab:n Pitäjänmäen huoltamo; Vanha viertotie 31; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1997
Arkkitehtuuritoimisto Timo Mannonen / Timo Mannonen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1997
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkomateriaaleina ovat betoni, teräs ja puu. Alapohjana on betonilaatta. Ulkoseinien kantavana rakenteena on teräsranko, johon seinien uretaanielementit on kiinnitetty. Yläpohjassa on käytetty kertopuukannattajia ja osittain polyuretaanilevyyn yhdistettyä poimulevyä.
Helsinki, Vanha viertotie 31
Oy Esso Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1997
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus