Haku

Oy Esso Ab:n Pihlajiston huoltamo; Pihlajistontie 2; Helsinki

Pihlajiston Esso-huoltamo valmistui Pihlajistontien varteen vuonna 1996. Jakeluaseman palveluihin kuuluu polttoaineen myynnin lisäksi myymälä. Huoltamoon ei kuulu autojen huoltohalleja eikä pesutiloja. Rakennuksen julkisivumateriaalina on teräs ja klinkkerilaatta. Ulkoseinärakenteessa on käytetty Paroc-elementtejä, joista osa on teräspintaisia ja osa on päällystetty klinkkerilaatoilla. Mainosteksteille varatut alueet julkisivuissa ovat akryyliä. Rakennuksessa on tasakatto, jonka katemateriaalina on kumibitumikermi. 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 25.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Esso Ab:n Pihlajiston huoltamo; Pihlajistontie 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1995
Arkkitehtuuritoimisto Timo Mannonen Oy, Pääsuunnittelija
Valmistus
1996
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkomateriaaleja ovat teräs, betoni ja puu. Seinissä on käytetty teräsrankoja, alapohjassa teräsbetonia ja yläpohjaa kannattavat kertopuupalkit.
Helsinki, Pihlajistontie 2
Oy Esso Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1996
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus