Haku

Oy Esso Ab:n Mellunkylän huoltamo; Kallvikintie 1. Itäväylä.; Helsinki

Oy Esso Ab:n Mellunkylän huoltamon suunnitteli Olli Hilkas LS-consulting group Laatusuunnittelu Ky:stä ja huoltoasema valmistui Itäväylän varteen vuonna 1988. Huoltamon alkuperäisiä tiloja ovat myymälä, varastot ja tekniset tilat, henkilöstötilat ja toimisto sekä pihalla neljän mittarin mittarikenttä. Muutoksia: Ikkunoiden ja ovien uusiminen, toimiston ja varaston muuttaminen myymälän etutilaksi, sisäänkäynnin siirtäminen (Timo Mannonen / Arkkitehtuuritoimisto Timo Mannonen Oy 1990). Rakennuksen julkisivuissa on käytetty tiililaattapintaisia rati-julkisivuelementtejä, joiden rinnalla muovilaminaattilevyt kiertävät julkisivuja kehyksenomaisesti. Rakennuksessa on loiva pulpettikatto, jonka katemateriaalina on huopa. 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 25.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Esso Ab:n Mellunkylän huoltamo; Kallvikintie 1. Itäväylä.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1986; 1987
LS-consulting group Laatusuunnittelu Ky Olli Hilkas, Pääsuunnittelija
Valmistus
1988
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksessa on teräsputkirunko, mutta väliseinät on muurattu kalkkihiekkatiilestä. Vesikattoa kannattelelevat uumalevypuupalkit.
Helsinki, Kallvikintie 1. Itäväylä.
Oy Esso Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1988
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus