Haku

Oy Shell Ab:n Herttoniemen huoltamo; Laivalahdenkatu 1. Puusepänkatu 2a.; Helsinki

Herttoniemen Shell-huoltamo valmistui Laivalahdenkadun ja Puusepänkadun väliselle tontille vuonna 1995. Samalle tontille rakennettiin myös McDonald?s-ravintola. Huoltoaseman mudostavat mittarikatokseen liittyvä myymälärakennus ja erillinen pesuhallirakennus. Myymälän yhteydessä ovat siihen liittyvät varastot ja henkilöstötilat. Pesuhallirakennuksessa on yksi automaattipesuhalli ja neljä itsepalveluperiaatteella toimivaa pesuhallia sekä teknisiä tiloja. Muutoksia: Mittarikatoksen laajennus yhdellä polttoainemittarilla (Ari Mäki-Marttunen / Oy Shell Ab 1996). Kylmä varasto myymälärakennuksen pohjoisseinää vasten (Jaakko Salonen / Oy Shell Ab 1996 - 1997). Rakennusten julkisivumateriaaleja ovat betoni ja teräs sekä lasi. Myymälärakennuksen seinissä vuorottelevat betonielementtipinta ja Paroc-elementtien maalattu teräslevypinta. Pesularakennuksessa betoniseinän rinnalla on teräsrunkoon kiinnitettyä raakalankalasia. Myös ovissa ja ikkunoissa on teräsrunko. Rakennuksissa on tasakatto. 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Valokuvaaja Esko Toivari HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 12.7.2001
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Shell Ab:n Herttoniemen huoltamo; Laivalahdenkatu 1. Puusepänkatu 2a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1994
Oy Shell Ab / Ari Mäki-Marttunen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1995
Rakennusten perustukset ovat betonia. Rakennusten runkomateriaaleja ovat betoni ja teräs. Alapohjana on betonilaatta. Yläpohjassa on käytetty ontelolaattoja, jotka tukeutuvat ulkoseinien kantaviin teräsbetonielementteihin. Osittain yläpohjana ovat teräspalkkien kannattamat teräspoimulevyt. Osan ulkoseinistä muodostavat puolestaan teräspilarirunkoiset Paroc-elementit.
Helsinki, Laivalahdenkatu 1. Puusepänkatu 2a.
Oy Shell Ab, Rakennuttajat
Käyttö
1995
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus