Helsingin kaupungin liikennelaitos; Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.; Helsinki

Arkkitehti Ilmo Valjakan suunnittelema toimistorakennus valmistui Toinen linja 7:ään vuonna 1965. Rakennuksen pohjakerroksessa oli alun perin pankkisali, ylemmissä kerroksissa oli keskikäytävän varrelle sijoitettuja toimistohuoneita. Kellari oli varattu autohalliksi, väestönsuojalle, henkilöstötiloille, pankin holville ja teknisille tiloille. Ullakolle sijoitettiin lmastointikonehuone ja hissin konehuone. Muutoksia: Väliseinämuutoksia kuudennessa kerroksessa, muutos ulko-oviseinässä (Helsingin kaupungin metronsuunnittelutoimisto 1969). Pankkisalin muutos osittain näyttelytilaksi (J. Valve / Helsingin kaupungin metrotoimisto 1974). Väliseinämuutoksia, näyttelytilan muutos takaisin pankkisaliksi (Raimo Salminen / Arkkitehtuuritoimisto Raimo Salminen 1977). Laajennus vanhan osan kanssa saman korkuisella lisäsiivellä Toisen linjan ja Siltasaarenkadun kulmaan, lisäsiivestä yhteys Hakaniemen metroasemalle, väliseinämuutoksia toimistokerroksissa, muutos Metrotaloksi (arkkitehti Jaakko Laapotti / Arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti 1979 - 1981). Pohjakerroksen aulaan asiakastila ja lounaan puoleiseen julkisivuun uusi sisäänkäynti (Arkkitehtitoimisto Tutsa Kuhmonen 1998). 1979-1981 rakennus metron sisäänkäynnillä puretaan 2020. Rakennuksen julkisivumateriaalina on alumiini. Sokkelissa on käytetty sileää graniittia ja muuten seinät on verhottu alumiinilevyllä. Uudemmassa osassa sokkeli ja myös osa muuta julkisivupintaa on pinnoitettu keraamisella laatalla. Ovet ja ikkunat ovat metallia. Rakennuksessa on tasakatto, jonka katemateriaalina on huopa. kellari, 7 kerrosta, ullakko

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Helsingin kaupungin liikennelaitos; Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1964; 1965
Arkkitehtuuritoimisto Ilmo Valjakka / Ilmo Valjakka, Pääsuunnittelija Arkkitehti Jaakko Laapotti / Arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti 1979 - 1981, Muu suunnittelija
Valmistus
1965
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkomateriaalina on betoni, josta on tehty alapohja, välipohjat ja yläpohja sekä kantavat pilarit, palkit ja ulkoseinät.
Helsinki, Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.
Käyttö
1965
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 25.06.2015