Haku

Helsingin kaupungin liikennelaitos; Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.; Helsinki

Arkkitehti Ilmo Valjakan suunnittelema toimistorakennus valmistui Toinen linja 7:ään vuonna 1965. Rakennuksen pohjakerroksessa oli alun perin pankkisali, ylemmissä kerroksissa oli keskikäytävän varrelle sijoitettuja toimistohuoneita. Kellari oli varattu autohalliksi, väestönsuojalle, henkilöstötiloille, pankin holville ja teknisille tiloille. Ullakolle sijoitettiin lmastointikonehuone ja hissin konehuone. Muutoksia: Väliseinämuutoksia kuudennessa kerroksessa, muutos ulko-oviseinässä (Helsingin kaupungin metronsuunnittelutoimisto 1969). Pankkisalin muutos osittain näyttelytilaksi (J. Valve / Helsingin kaupungin metrotoimisto 1974). Väliseinämuutoksia, näyttelytilan muutos takaisin pankkisaliksi (Raimo Salminen / Arkkitehtuuritoimisto Raimo Salminen 1977). Laajennus vanhan osan kanssa saman korkuisella lisäsiivellä Toisen linjan ja Siltasaarenkadun kulmaan, lisäsiivestä yhteys Hakaniemen metroasemalle, väliseinämuutoksia toimistokerroksissa, muutos Metrotaloksi (arkkitehti Jaakko Laapotti / Arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti 1979 - 1981). Pohjakerroksen aulaan asiakastila ja lounaan puoleiseen julkisivuun uusi sisäänkäynti (Arkkitehtitoimisto Tutsa Kuhmonen 1998). 1979-1981 rakennus metron sisäänkäynnillä puretaan 2020. Rakennuksen julkisivumateriaalina on alumiini. Sokkelissa on käytetty sileää graniittia ja muuten seinät on verhottu alumiinilevyllä. Uudemmassa osassa sokkeli ja myös osa muuta julkisivupintaa on pinnoitettu keraamisella laatalla. Ovet ja ikkunat ovat metallia. Rakennuksessa on tasakatto, jonka katemateriaalina on huopa. kellari, 7 kerrosta, ullakko

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 25.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin kaupungin liikennelaitos; Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1964; 1965
Arkkitehtuuritoimisto Ilmo Valjakka / Ilmo Valjakka, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Jaakko Laapotti / Arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti 1979 - 1981, Muu suunnittelija
Valmistus
1965
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkomateriaalina on betoni, josta on tehty alapohja, välipohjat ja yläpohja sekä kantavat pilarit, palkit ja ulkoseinät.
Helsinki, Toinen linja 7. Siltasaarenkatu 22.
Käyttö
1965
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus