Haku

Ruskeasuon ratsastushallin talli; Ratsastie; Helsinki

Suomen Ratsastajainliiton (SRL) esityksestä Helsingin kaupunginhallitus asetti elokuussa 1938 ratsastushallikomitean. Puheenjohtajana toimi Erik von Frenkell ja myöhemmin E. Moring, kaupungin teknisten asiain johtaja. Laakson ratsastuskentän luoteispuolinen alue vahvistettiin hallihankkeen paikaksi Helsingin kaupunginvaltuustossa joulukuussa 1938. Suunnittelijaksi valittiin Rakennushallituksen yliarkkitehti Martti Välikangas ja ratsastustekniseksi asiantuntijaksi ratsumestari Mikael Sawela. Ensimmäiset luonnokset ratsastushallia ja kolmea tallia varten julkistettiin jo joulukuussa 1938. Tallien varsinaiset suunnitelmat laadittiin vuonna 1939 ja ne myös valmistuivat samana vuonna. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja laudoitus. Seinien alaosat on slammattu valkoiseksi ja yläosat verhottu ruskealla pystylaudoituksella. Rakennuksessa on satulakatto. 1 kellari, 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Tove Hagman / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2017
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ruskeasuon ratsastushallin talli; Ratsastie; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1939
Martti Välikangas, Pääsuunnittelija
Valmistus
1939

Helsinki, Ratsastie
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1939
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus