Haku

Rautatientorin HKL:n katos; Rautatientori; Helsinki

Rautatientorin lounaiskulmaan rakennettiin Arkkitehtitoimisto Juhani Pallasmaa Ky:n suunnitelmien mukaan vuonna 1999 uusi Helsingin kaupungin liikennelaitoksen katos ja lipunmyyntikioski. Kioskin yhteydessä on WC ja varasto. Lisäksi katokseen on liitetty sähköiset aikataulutaulut. Samalla paikalla sijaitsi aiemmin liikennekioski, jossa oli myös linja-autonkuljettajien taukotilat. Rakennuksen julkisivumateriaalina on patinoitu kuparilevy ja karkastu lasi. Myyntitiski on mahonkia. Katos ja aikataulutaulut ovat puolestaan maalattua terästä, taulujen pinnat lasia. Kioskissa on tasakatto, joka on ruostumatonta terästä. 1 kerros

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 11.11.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Rautatientorin HKL:n katos; Rautatientori; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1999
Arkkitehtitoimisto Juhani Pallasmaa Ky / Juhani Pallasmaa, Pääsuunnittelija
Valmistus
1999
Rakennuksen runkona on teräsranko.
Helsinki, Rautatientori
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1999
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus