Haku

Asunto-osakeyhtiö Fridborg.; Luotsikatu 3.; Helsinki

Katajanokan kaupunginosassa sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Fridborg on arkkitehti Gustaf Estlanderin suunnittelema ja vuonna 1903 valmistunut asuin- ja liikerakennus. Muutoksia: Tulisijamuutos (B. Östman 1931). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia (1948). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia (Rudolf Lanste 1959). Kaksi uutta hissiä (Aarre Kamppari 1967). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia (1969). Pihasuunnitelma, uvv, jätekatos, oleskelu- ja leikkitilaa, istutuksia (Pohjanpelto & Suomala 1991). Palauttava liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutos, myös uudemmat ovi- ja ikkunalisäykset saivat tässä muutoksessa ikäänkuin vanhan asunsa (Pohjanpelto & Co. 1994). Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Katujulkisivun alaosassa on käytetty keltaista roiskerappausta, kun taas yläosa on sileää vaaleampaa kellertävän beigeä rappausta. Nämä erilaiset rappauskentät on erotettu toisistaan toisen ja kolmannen kerroksen välissä kulkevalla valkoisella vaakahammaslistalla. Katujulkisivun kummassakin reunassa on poikkipääty, jota on korostettu hammastetulla listalla. Pohjakerroksessa porttiholvia ja muutamia ikkunoita on korostettu tiilireunuksisilla kaariaiheilla. Vihreäksi maalatut yläosastaan pieniruutuiset ikkunat. Pohjakerroksessa lakatut puuikkunat, myös ulko-ovet ovat lakattua puuta sekä lasia. Rakennuksessa on epäsymmetrinen satulakatto, jonka katemateriaalina on konesaumattu pelti. 5 kerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.2.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Fridborg.; Luotsikatu 3.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija
Valmistus
1903
Rakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä. Rakennuksen runkona on tiilimuuri.
Helsinki, Luotsikatu 3.
Käyttö
1903
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus