Haku

Ilmattarentie 22; Helsinki

Ilmattarentie 22:ssa sijaitsevan omakotitalon suunnitteli arkkitehti Uno Moberg vuonna 1923. Rakennus lienee valmistunut 1920-luvun puoliväliin mennessä. Uno Moberg ja Pehr Edwin Enehielmin toimivat arkkitehteina Käpylän länsiosan pientaloalueella, johon Ilmattarentie 22 kuuluu. Alueen asemakaava laadittiin vuonna 1921 ja rakentaminen eteni 1920-luvun kuluessa. Asukkaat rakensivat talonsa itse vuokratonteille Helsingin Kansanasunnot Oy:lle hyväksyttyjen säännösten mukaan. Puiset, usein puolitoistakerroksiset talot edustavat perinteistä pelkistettyä pientalorakentamista. Useat talot ovat lautavuorattuja ja rankorakenteisia. Omakoti-Käpyläksikin kutsuttu alue on osa valtakun-nallisesti merkittävää Puu-Käpylän kulttuuriympäristöä, joka on mainittu Museoviraston ja Ympäristöministeriön julkaisussa Rakennettu kulttuuriympäristö (1993). Alue on merkitty myös yleiskaavassa kulttuurihisto-riallisesti arvokkaaksi, eli alueelle tapahtuvat muutokset tulee tehdä niin, että alueen kulttuurihistoriallisia, rakennustaiteellisia tai kaupunki-kuvallisia ominaispiirteitä ei turmella. Puurakennuksen julkisivumateriaalina on pystysuuntainen lauta. Lautaverhous on tyypiltään pelkistetty rimalaudoitus. Rakennuksessa on satulakatto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ilmattarentie 22; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923
Uno Moberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1920 -luku
Rakennuksen runko on puuta.
Helsinki, Ilmattarentie 22
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus