Haku

Myllypuron ostoskeskus; Kiviparintie 2; Helsinki

Rakennuksessa on tehty useita väliseinä- ja myymälätilamuutoksia sekä lisätty mainoslaitteita. Sisäpihan kaksi valoaukkoa katettiin vuonna 1977 Erkki Karvisen suunnitelmien mukaisesti. Vuotta aikaisemmin rakennuksen katolle oli rakennettu IV-konehuone. Rakennuksen sisäpihalla sijainneet kellarikerroksen kattoikkunat on poistettu. Alunperin maalaamattomat betoniset julkisivuelementit maalattiin valkoisiksi vuonna 1995. Samoin ulkojulkisivujen rautalankalasiset aukot on peitetty. Näin ostoskeskuksen jo alunperinkin sisäänpäin kääntynyt luonne on entisestään korostunut. Ostoskeskusta laajennettiin vuonna 1999 itään, pääsisäänkäynnin suuntaan Keskon elintarvikemyymälää varten. Samalla rakennuksen sisäänkäynteihin rakennettiin Keskon myymäläketjun teräskatokset, joiden kantavat pylväät ovat keltaiset ja muut osat valkoisia. Samalla rakennettiin myös uusi kellariin vievä huoltoramppi laajennuksen eteen. Muutokset suunniteltiin arkkitehtitoimisto Öhrnbergillä. Ostoskeskuksessa toimii yksi suuri elintarvikeliike, R-kioski ja muutamia muita liikkeitä sekä ravintoloita ja pizzerioita. Alueen asemakaavan muutostyö on käynnissä. Ostoskeskus puretaan ja tilalle rakennetaan palveluita ja asuntoja käsittävä rakennus. Julkisivumateriaalina ovat rakennuksen korkuiset, alun perin maalaamattomat betonielementit. Elementtien ulkonevat liitoskohdat muodostavat julkisivuihin vertikaalisen rytmin. Oviaukkojen yläpuolella on vinolaudoitus. Teräsikkunat. Ulkojulkisivuissa olleet rautalankalasiset aukot on myöhemmin peitetty. Tasakatto on huopakatteinen. Käytävien katteena on muovikupuja. 1 Sisäpihan valoaukot on katettu pyramidinmuotoisilla lasikatoksilla. Teräsikkunoiden yläpuolella kulkee mainoslista. Ylimpänä seinässä on punainen paneeli. Sokkelilistat ovat kuvioitua metallia. Kattojen konstruktiot ovat punaiseksi maalattua metallia. Yhden poikkikäytävän ja sisäpihan ympärille rakentunut suorakaiteen muotoinen ostoskeskus. Sisäpihalta johtaa kaksi kapeaa käytävää kävelykadun puolelle.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mira Vierto / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 29.05.2002
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Myllypuron ostoskeskus; Kiviparintie 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1965
Erkki Karvinen, Pääsuunnittelija ; rakennesuunnittelu, Rakennusinsinööritoimisto Viiste, S. Salmivalli, Arkkitehtitoimisto Öhrnberg Oy, Muu suunnittelija
Valmistus
1965
betoni betoni
Helsinki, Kiviparintie 2
Myllypuron ostoskeskus Oy, Rakennuttajat
Käyttö
1965
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus