Haku

Konalan ostoskeskus; Kolsarintie 2; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalit muutettiin piirustuksista poiketen jo rakentamisen aikana puhtaaksi valetusta betonista valkoiseksi maalatuksi kahitiileksi ja tumma, maalattu puu valkeaksi Minerit-levyksi. Vuonna 1983 rakennuksen rapautuneet kahitiiliset osat verhoiltiin vaalean umbran värisellä profiloidulla pellillä. Suunnitelmat teki Erkki Karvinen. Rakennuksen liiketiloja on muutettu, ja vuonna 1981 rakennettiin uusi myymäläsiipi Kolsarintien suuntaisesti tontin perälle. Suunnitelmat teki arkkitehti Walter Schnitzler. Vuonna 1991 saatiin lupa ravintolan kesäterassin rakentamiselle. Liiketiloissa toimii Alepa, R-kioski, ravintola, kukkakauppa ja kampaamo. Asemkaavan muutos mahdollistaa purkamisen. Pihajulkisivujen otsalista on valkoista Minerit-levyä, seinät on verhottu vaalean umbran värisellä profiloidulla pellillä ja vaaleaksi maalatulla puupanelilla, teräsikkunat. Katokset ovat teräsrakenteiset ja mineriittikatteiset. 1 Ostoskeskus koostuu kahdesta suorakaiteen muotoisesta osasta, jotka ovat toisiinsa nähden suorassa kulmassa. Piha-alueella on neliön muotoinen kioskinoppa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mira Vierto / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 05.07.2002
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Konalan ostoskeskus; Kolsarintie 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1962
Erkki Karvinen, Pääsuunnittelija ; rakenne- ja saniteettisuunnittelija Otrio Oy, Muu suunnittelija
Valmistus
1962
betoni betoni
Helsinki, Kolsarintie 2
Kiinteistö Oy Kolsarintie 2, Rakennuttajat
Käyttö
1963
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus