Haku

Konalan pieni ostoskeskus, Konalanvuoren ostoskeskus; Riihipellonkuja 3; Helsinki

Konalan alue käsitti yhteisen lämpökeskuksen, väestönsuojan ja ostoskeskuksen lisäksi 13 asuinkerristaloa. Rakennuksessa on suoritettu useita myymälöiden käyttötarkoituksen muutoksia ja valomainosten asentamisia. Ulkoasuun vaikuttavia muutoksia ei ole tehty. Vuonna 1971 tehtiin Konalantieltä ostoskeskukselle nousevat betoniset portaat tukimuureineen. Suunnittelijana oli HKR:ssä Aulis Nurminen. Julkisivumateriaaleja ovat: tummaksi käsitelty pystylaudoitus ja liimapuupalkit, harmaaksi maalatut teräspilarit ja U-teräkset. Piirustuksissa on seuraava selostus julkisivumateriaaleista: Puupalkit, joissa metallikonstruktiot, katettu profiloidulla muovilla. Julkisivut tummaksi petsattua lautaa teräskehyksessä takana lämpöeristetty seinä pellitettynä. Potkulistat metallilevyä, näyteikkunat teräskehyksissä. Julkisivuissa on ollut myös minerit-levyä. Pulpettikatto on peltikatteinen ja kaiteet ovat betonia. 1 Ostoskeskus koostuu kahdesta vastakkain sijoitetusta osasta, joita katetut käytävät yhdistävät kahdella eri tasolla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mira Vierto / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 08.07.2002
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Konalan pieni ostoskeskus, Konalanvuoren ostoskeskus; Riihipellonkuja 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1961
Erkki Karvinen, Pääsuunnittelija ; Simo Salmivalli, dipl.ins., Muu suunnittelija
Valmistus
1961
betoni teräs ja puu
Helsinki, Riihipellonkuja 3
As. Oy Konalanvuori, Rakennuttajat
Käyttö
1961
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus