Haku

As Oy Pajalahdentie 8; Pajalahdentie 8; Helsinki

Vuonna 1957 entisen pesutuvan paikalle rakennuksen kellarikerrokseen suunniteltiin saunaosasto (arkkitehti Einari Teräsvirta). Vuonna 1994 rakennuksen lounaispäädyn parvekkeet suunniteltiin lasitettaviksi (arkkitehtitoimisto Tapani Virkkala). Vuonna 2002 suunniteltiin pannuhuoneen muuttaminen varastotilaksi, jolloin ulkoseinään rakennettaisiin puupaneloitu ulko-ovi (rakennusmestari Jorma Vivolin). Rakennuksen taitekatto on katettu tiilellä. Julkisivut ovat rusehtavaksi maalattua roiskerappausta ja vaaleaksi maalattua sileää rappausta. Sokkelissa on terastirappaus. Nelikerroksinen rakennus, jossa on yksi kellarikerros ja ullakko.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As Oy Pajalahdentie 8; Pajalahdentie 8; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1954; 0
Einari Teräsvirta, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Tapani Virkkala, rakennusmestari Jorma Vivolin, Muu suunnittelija
Valmistus
0; 0
betoni
Helsinki, Pajalahdentie 8
As Oy Pajalahdentie 8, Rakennuttajat
Käyttö
1955
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus