Haku

As Oy Lauttasaarentie 38; Lauttasaarentie 38; Helsinki

Alkuperäispiirustuksissa rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen oli suunniteltu viisi liikehuoneistoa ja pankkisali. Vuonna 1968 kaksi rakennuksen keskiosassa sijaitsevaa liikehuoneistoa suunniteltiin yhdistettäviksi. Samassa yhteydessä kaksi sisäänkäyntiä suunniteltiin poistettavaksi ja yhtä sisäänkäyntiä suunniteltiin laajennettavaksi (rakennusmestari Torsten Blomberg). Vuonna 1980 rakennuksen pohjoispäädyssä sijaitsevan pankkihuoneiston yläpuolinen asunto suunniteltiin muutettavaksi pankin henkilökunnan sosiaalitiloiksi (arkkitehti Olli Kuusi). Vuonna 1983 rakennuksen pohjoispäädyssä sijaitsevaa pankkisalia suunniteltiin laajennettavaksi liittämällä siihen kaksi viereistä liikehuoneistoa (arkkitehti Olli Kuusi). Vuonna 1987 pankkihuoneiston sisäänkäynti suunniteltiin uusittavaksi (arkkitehti Olli Kuusi). Vuonna 1990 pankin tiloja suunniteltiin laajennettavaksi viereiseen myymälään. Samassa yhteydessä kadun puolelle tehtäisiin uusi sisäänkäynti (sisustusarkkitehti Viola Tyllilä). Vuonna 1994 rakennuksen ikkunat ja ovet vaihdettiin alumiinipintaisiksi puuikkunoiksi ja -oviksi (Fenestra Oy). Rakennus on katettu pellillä. Julkisivut ovat vaaleanruskeaksi maalattua roiskerappausta. Sokkelissa on terastirappaus. Nelikerroksinen rakennus, jossa on yksi kellarikerros ja ullakko.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As Oy Lauttasaarentie 38; Lauttasaarentie 38; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1959; 0
Eino Tuompo, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Torsten Blomberg, arkkitehti Olli Kuusi, sisustusarkkitehti Viola Tyllilä, Muu suunnittelija
Valmistus
0; 0
betoni tiili
Helsinki, Lauttasaarentie 38
As Oy Lauttasaarentie 38, Rakennuttajat
Käyttö
1960
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus