Haku

Pitäjänmäen liiketalo; Sulkapolku 3; Helsinki

Rakennustoimisto Karme Oy:n suunnittelija Irja Hanno (?) laati suunnitelmat kolmikerroksiselle liike- ja toimistorakennukselle. Toimisto-osa lepää yksikerroksisen liikeosan päällä. Suunnitelmissa rakennus on nimetty liiketaloksi eikä ostoskeskukseksi. Alunperin rakennuksessa oli tilat elintarvikemyymälälle (Sesto), ravintolalle ja postille sekä kahdessa kerroksessa toimistotiloja. Edustaa rakentamisajalleen tyypillistä elementtirakentamista. Rakennus liittyy kiinteästi Asunto-osakeyhtiö Nuolitie 6, kolmeen asuintorniin. Umpinaiset pinnat: rouhepintainen profiloitu betonielementti, ikkunanauhat kovaeloksoitua alumiinia. 3 Pohjakaava muodostuu kahdesta toisiaan vasten suoraan kulmaan sijoitetusta suorakaiteesta. Porrastetusti massoiteltu; myymälätiloja pohja- ja ensimmäisessä kerroksessa. Torikannen alla pysäköintitilaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pitäjänmäen liiketalo; Sulkapolku 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1973; 1974
Rakennustoimisto Karme Oy, Pääsuunnittelija
Valmistus
1975
betoni teräsbetonipilari, betonilaatta (seinärakenne: kovaeloksoitu alumiiniprofiili, kalkkihiekkatiili)
Helsinki, Sulkapolku 3
Käyttö
23.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus