Haku

kaappi; astiakaappi; ruokasalin

Jugendkaappi on peräisin vuonna 1897 valmistuneesta "Villa Honkasyrjästä" Jollaksesta, huvilan todennäköinen rakennuttaja on kassanhoitaja (myöh. pankinjohtaja) Rafael Laethen. Tämän leski myi myi Honkasyrjän lääketieteen lisensiaatti Paul Collanderille vuonna 1903. Collander myi huvilan edelleen pankin virkamies Bengt Nybomille ja tämän vaimolle Helmille vuonna 1909. Vuonna 1956 Honkasyrjän kiinteistö jaettiin Bengt Nybomin kolmen lapsen kesken. Kiinteistön pohjoisosa pysyi Nybomin perillisten omistuksessa aina vuoteen 1987, jolloin Helsingin kaupunki osti huvilapalstan pohjoisosan maan ja rakennukset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpeg digikuva 2016 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kaappi; astiakaappi; ruokasalin

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIV-1509
Mitat
kork. 215 cm, lev. 123 cm,syv. 49cm
Merkinnät
Kaapin päällä lukee kaunokirjoituksella Makkonen
Valmistus
1910 -luku n
käsin
puu mänty, lasi (ikkunat) metalli helat

Käyttö
- 1987
Helsinki, Jollas, Tonttuvuorenkuja
Nybom Bengt, 1. käyttäjä Nybom Helmi, 1. käyttäjä Nybom Randall, 2. käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus