Haku

Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarha; Pakilan rantatie 1; Helsinki

Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarha poikkeaa rakentamistavaltaan muista helsinkiläisistä siirtolapuutarhoista. Alueelle suunniteltiin yhteensä 113 palstaa, joista käyttöönottovuonna 1977 vuokrattiin ne palstat, joille viljelijät sitoutuivat rakentamaan itse puutarhamajat. Näiden lisäksi kaupunki rakennutti alun perin puutarhamajat 37 palstalle. Kesällä 1978 rakennetut majat valmistuivat 31.10.1978, ja tämän jälkeen palstat majoineen voitiin vuokrata viljelijöille. Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarhan tyyppimajat (tyypit I-VI) sekä huoltorakennuksen suunnitteli arkkitehti Tero Aaltonen ja yleisten alueiden suunnittelman laati Mikko Koivistoinen. Lasten leikkikenttä ja sitä reunustava puistoalue rakennettiin ja istutettiin vuonna 1979, alueen käytävät sekä pysäköintialueet viimeisteltiin vuonna 1980. Rakennusmestarit Jouko Hardén ja Eero Keinänen suunnittelivat siirtolapuutarhurien kerhorakennuksen (1982-1984) ja yhteiseen käyttöön tarkoitetun huoltorakennuksen (1978). Kerhorakennuksen muutos toteutettiin vuonna 1992 rakennusmestari Niilo Hyvösen laatimien piirustusten mukaan. Vuonna 1992 Hyvönen laati myös piirustukset puutarhapalstoille rakennettavia vajoja varten. Puutarhamajojen verhouksena on höylätty vaakasuuntainen verhouslauta, katemateriaalina kattohuopa tai minerit-levy. Huoltorakennuksen ja kerhorakennuksen verhouksena on tummanruskea ja tummanpunainen höylätty lauta. Näiden Rakennusten kattomateriaalina onharmaa minerit-levy. Puutarhamajojen asuintila17 m2(+ parvi), kuisti 6 m2 ja varasto 4 m2.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sakari Kiuru / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 14.6.2005
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarha; Pakilan rantatie 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1973
Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto, asemakaavaosaston läntinen esikaupunkitoimisto, Pääsuunnittelija ; Tero Aaltonen / rakennusvirasto, talosuunnitteluosasto, arkkitehtiMikko Koivistoinen / rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto, suunnittelutoimistoJouko Hardén / rakennusmestariEero Keinänen / rakennusmestariNiilo Hyvönen / rakennusmestari, Muu suunnittelija
Valmistus
1975
Puutarhamajat on perustettu betonipilareille, puurakenne, lämmöneristeenä mineraalivilla. Kerhorakennuksen sekä huoltorakennuksen perustuksena on teräsbetonilaattta, kantava runko on puuta.
Helsinki, Pakilan rantatie 1
Helsingin kaupunki, Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarha r.y., yksityiset palstanvuokraajat, Rakennuttajat
Käyttö
1977
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus