Information om byggnader saknas tillfälligt i Helsingfors stadsmuseums Finna-tjänst på grund av systemändring. Vi beklagar besväret.

Sökning

leikkikalu; sorsaemo ja poikaset; työntölelu

fyysinen kuvaus: Emolintua ja kaksi poikasta, puuta, nyörillä toisiinsa kytketty lintuperhe. Lintujen ruumis puolipallonmuotoinen, pää pallonmuotoinen, kaikilla suora kaula ja erillinen nokka.

QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

leikkikalu; sorsaemo ja poikaset; työntölelu

Sparad:
Materialtyp
Föremål
Organisation
Helsingfors stadsmuseum
Kod
XLII-549
Mått
mitat, pit 24 cm, lev 8 cm, kork 8,5 cm
Anteckningar
merkintä, Pohjassa leima Aarikka Made in Finland
Tillverkning
valmistusaika: 1973
Tekniikka, Tuotantotapa: teollinen
Materiaali, puu mänty koivu naru metalli
Suomi
Aarikka, valmistaja
Ämnen
Klassifikation
322 puutyö (luokitus)
524 pelit ja leikit (luokitus)
322 woodworking (classification)
524 games (classification)
857 childhood activities (classification)