Haku

Helsingin ensimmäinen teatteri Esplanadi

Helsingin ensimmäinen teatteri Esplanadi. Sisäänkäyntiä korjataan. Teatterin ed. vas. Edvard Bergh, Carl Robert Mannerheim, Julius Krohn, kesk. kantaa kipsikuvia päänsä päällä Pasquito Pera. Puurakennuksen piirsi intendentti Carl Ludvig Engel. Teatteri rakennettiin Esplanadin Erottajan puoleiseen päähän 1826-27. Avajaisnäytös oli 19.3.1827. 19.2.1861 rakennus huutokaupattiin ja siirrettiin Arkadian huvila-alueelle missä toimi v:een 1902 Arkadia-teatterina. -- repronegatiivi 2 kpl vedos 2 kpl, filmi paperi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Liebert P-Ch tod.näk. / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin ensimmäinen teatteri Esplanadi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Esplanadi
Aiheen aika
04.1857
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N88523 N252516
Mitat
9x12 6x918x24
Kuvaustiedot
04.1857
Helsinki, Esplanadi
Liebert P-Ch tod.näk., Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus