Sökning

Helsinki nähtynä Siltasaarelta 1839; grafiikka

Etualalla Pitkänsillan pohjoinen pää. Vasemmalla kaupunkiin päin matkaava joukko: reki, ratsastaja ja jalankulkijoita, joilla muutamilla kiväärit selässä. Maasto lumen peittämää. Salmen takana Siltavuori ja Kruununhaka. Taustalla oikealla kohoaa Nikolainkirkko, jossa ei vielä ole sivutorneja.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit G18366 / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Helsinki nähtynä Siltasaarelta 1839; grafiikka

Sparad:
Materialtyp Grafik
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXVII-298
Mått
26,8 x 40,4 (32,3 x 52)
38,5 x 57,5
Anteckningar
v.a. Dessiné et lith. par Lauvergne Fig. par Bayot.; o.a. Imp. par Lemercier à Paris.
Bruk
1842-1852
litografia
Helsinki, Pitkäsilta. Siltasaari
Lauvergne Barthelémy, Tekijä
Utställningar
Pro Finlandia. Suomen tie itsenäisyyteen. Näkökulma: Ranska ja Italia. Kansallisarkisto. 3.12.2014-18.6.2015.
Ämnen
Klassifikation