Haku

Ratakadun poliisiasema; Ratakatu 10; Helsinki

Helsingin kaupunginarkkitehti Karl Hård af Segerstad (1873-1931) suunnitteli seitsemännen kaupunginosan poliisiaseman vuonna 1908. Poliisiaseman fasadi on symmetrinen, ja sen keskiosaa on korostettu kulmikkaalla erkkerillä ja kattolistan yläpuolelle nousevalla päädyllä. Fasadin ulommat ikkunarivit on kruunattu pienemmillä päädyillä. Rakennuksen pohjakerros on osittain rustikoitu ja sen aukotusta kehystävät kiviset kehykset. Rakennus edustaa myöhäisjugendia, ja sen erkkerissä ja päädyissä voidaan nähdä viitteitä barokkiarkkitehtuuriin. 3 kerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Jyri Vilja / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2006
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ratakadun poliisiasema; Ratakatu 10; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1908
Karl Hård af Segerstad, Pääsuunnittelija
Valmistus
1909
Kivijalka graniittia. Julkisivussa rapattu tiilimuuri.
Helsinki, Ratakatu 10
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1909
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus