Haku

Helsingfors borg

Helsingfors borg. Helsingforsborg.; Vyökatu 2. Linnankatu 7.; Helsinki -- Muutostöitä: Pommivaurion korjaus ja muutos, uusi katto, kattokoristeet ja yksi erkkeri poistettu (Iikka Martas 1944). 3 uutta hissiä, ullakolle 8 uutta asuntoa, ullakkoikkunarivistöt katujulkisivuihin (I.M. 1945). Rakennuksen julkisivumateriaalina on ruskea roiskerappaus. Erkkereitä. Talonyhtiön nimi seinässä kipsinä. Kate punaista tiiltä, nurkkatornissa mustaa konesaumattua peltiä. Kattomuoto epäsymmetrinen harja. Ruskepuitteiset risti-ikkunat. 5 A-porras Porrashuoneen rakenne on U-muotoon kaartuva kaksivartinen avoportaikko. Ensimmäinen lepotasanne puuttuu, sen kaarteen kohdalla leveämpi askelma. Lepotasanteen kohdalla ikkuna. Hissi rakennettu vuonna 1945. Upotettu porrashuoneen seinään, musta verkko-ovi. Asunnoissa ikkunalliset paripeiliovet, jotka maalattu tummanpunaisiksi. Ullakolle rakennettu neljä asuntoa, joissa sileät laakaovet. Hissi ei ulotu tänne asti. Tasanne ja askelmat mosaiikkibetonia. Muissa neljässä asuinkerroksessa kaksi asuntoa kussakin. Seinät on maalattu alaosasta vaaleanvihreiksi, yläosasta valkoiseksi. Osien välissä on tummemman vihreä raita. Porrasaskelmien ja tasanteiden materiaalina on tummanpunaiseksi maalattu betoni. Kaidejohdin on tummanpunaiseksi maalattua puuta, kaiteen pinnat ovat mustaksi maalattu terästä. Sisääntulotasosta ensimmäiselle asuintasanteelle johtavan porrassyöksyn kohdalle seinään on molemmin puolin kiinnitetty modernein kiinnikkein punaiseksi maalatut putkikaiteet. Valaisimina on pallon muotoiset valkoiset lasikuvut. B-porras Materiaalit ja väritys melkein kuin A-rapussa, paitsi seinien alaosa siniharmaa. Tasanteiden lattiamateriaali on harmaa muovimatto. Hissi rakennettu vuonna 1945. Asunnoissa osassa ikkunalliset, osassa umpinaiset paripeiliovet. Ullakolla kolme, muissa neljässä asuinkerroksessa kaksi asuntoa kussakin. Sisääntulotasosta ensimmäiselle asuintasanteelle johtavan porrassyöksyn kohdalle seinään on molemmin puolin kiinnitetty modernein kiinnikkein punaiseksi maalatut kaiteet, joiden profiili on sama kuin varsinaisessa porraskaiteessa. C-porras Viisi asuinkerrosta, ensimmäisessä kaksi asuntoa, muissa yksi kussakin. Väritys kuten B-rapussa. Valaisimena neliön muotoinen valkoinen lasikupu. D-porras Asunnoiksi muutettu piharakennus. E-porras Käynti sisäpihalta tai alaspäin A-rapun ensimmäiseltä asuintasanteelta. Vain kaksi asuntoa. Tasanne- ja askelmateriaalina punaiseksi maalattu betoni. Seinät valkoiset, ovet valkoiset umpinaiset peiliovet. Seinään kiinnitetty harmaaksi maalattu ohut teräsputkikaide. Yleisilme siisti. F-porras Vain yksi asunto. G-porras Porrasrakenteeltaan kaksivartinen avoportaikko. Seinät maalattu valkoiseksi, samoin katto. Kaidepinna maalattu vaaleanruskeaksi, pinnat valkoiseksi. Molemmat terästä. Ovet umpinaisia vaaleanruskeaksi maalattuja peiliovia. Kaksi asuntoa kussakin kerroksessa, lepotasanteilla tuuletusparvekkeet. H-porras Yksi liiketila.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingfors borg

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Albert Nyberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
Rakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä. Rakennuksen runkona on tiilimuuri.
Helsinki, Vyökatu 2. Linnankatu 7.
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus