Haku

Sailors Home

Sailors Home. Merimieskoti; Linnankatu 3; Helsinki -- IV-konehuone katolle (Keijo Laine 1979). Ovi- ja ikkunamuutoksia, pihalla autotallin ovet muutettu lasioviksi ja -ikkunoiksi (K.L. 1980?81). Uusi portti, muutoksia kivijalkakerroksessa, julkisivutekstejä ja -valaisimia (K.L. 1994). Vuoden 1944 pommituksissa tuhoutui tontilla ollut Selim A. Lindqvistin 1904 suunnittelema ja 1906 valmistunut Sailors Home. Rakennus luonnonkiviperustoineen edusti romanttista tyyliä, ja sen korkeata piikkitornia ympäröi märssykorin muotoinen parveke. Rakennuksen julkisivumateriaalina on harmaa teräslaatta. Liiketiloissa punaiset teräsikkunat alumiinilistoin. Kattomuoto harja. Ikkunoiden yläpuolella mainostekstinauha. 6

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Sailors Home

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1959
Sam Salvesen, Pääsuunnittelija ; Bertel Liljequist, Muu suunnittelija
Valmistus
Rakennuksen perustukset ovat betonia. Rakennuksen runkona on betonipilari.
Helsinki, Linnankatu 3
Käyttö
1960
Käyttöönottovuosi
Luokitus