Haku

Oy Kolmio.; Kauppiaankatu 4.; Helsinki

Talon poikkeuksellisen pieni koko ja sijoittelu tontin takanurkkaan puistomaisen pihan taakse on seurausta lähitonteilla sijainneiden talonyhtiöiden ("Olofsborg", "Kataja", "Louhi" ja "Suomi") halusta muokata ympäristöään valoisammaksi ja väljemmäksi. Kyseiset osakeyhtiöt ostivat tontin yhdessä estääkseen sen rakentamisen täyteen. Porrasshuoneiden kunnostus 1968. Rakennuksen julkisivumateriaalina on vihreä rappaus. Rakennuksessa pyöreät nurkkatornit. Valkoiset rapatut ikkunasmyygit, valkoisia rappausmedaljonkeja. Kattomuoto harja, kate mustaa konesaumattua peltiä. Ikkunat yläosastaan pieniruutuisia, valkoiset puiset kehykset. 3 Porraskäytävät: Vain yksi porraskäytävä. Ensimmäisen varsinaisen kerroksen jälkeen kolmivartinen avoportaikko. Ei näkyviä palkkeja. Katossa porraskuilun avointa tilaa vastaavalla kohdalla on lasinen pyramidin muotoinen torni. Asuntoja on kaksi jokaisessa kolmessa varsinaisessa asuinkerroksessa. Seinät on maalattu alaosasta beigeksi, yläosasta valkoiseksi. Osien välissä, sekä lattianrajassa, on oranssi raita. Katto on maalattu valkoiseksi. Lattia on harmaaksi maalattua betonia. Ovet ovat oranssiksi maalattuja ikkunallisia peiliovia. Asuintasanteella ovissa on yhtenäinen ylälista. Ne sijaitsevat kulmittain toisiinsa nähden. Varsinaisissa asuntojen pääovissa on levikkeet. Valaisimet uusia puolipallon muotoisia kupuja, myös valopainikkeet uusia. Kaidejohteet ovat tummaa puuta ja kaide teräsrakenteinen, vaakasuorat pinnat muodostavat sen rakenteeseen ruutukuvion. Kulmakohdissa kaiverruksin koristeltu puutolppa. Sisääntulotasanne on muutaman porrasaskelman verran alaspäin katutasosta. Ulko-ovi on uusi, vaaleaa puuviilua. Sisääntulotasanteella on yksi asunto. Tasanteelta lähtevät keskiseinäkkeen ympärille kiertyvät portaat, sisäsyrjällä seinään kiinnitetty uudehko tumma puukaide. Yksi porrastila.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Kolmio.; Kauppiaankatu 4.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Werner von Essen, Pääsuunnittelija ; Kauno S. Kallio, Muu suunnittelija
Valmistus
Rakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä. Rakennuksen runkona on tiilimuuri.
Helsinki, Kauppiaankatu 4.
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus