Haku

sanko, ämpäri

V.I. Lenin oleskeli Helsingin vt poliisimestarin Kustaa Rovion kodissa yhteensä pari viikkoa syksyllä 1917 paettuaan Venäjältä heinäkuun epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen. Huoneistoon sisustettiin 1970-luvulla Lenin muistohuone, jossa oli tapana käydä virallisilla vierailuilla. Muistohuone purettiin 13.9.1995. Keittiöön kerättiin sen aikaisen työläiskodin tyypillistä esineistöä, josta suuri osa Helsingin kaupunginmuseosta. Olohuoneen kalusto (paitsi vaatekaappi, kirjoituspöytä, puhelin, Marxin muotokuva sekä suomenkieliset kirjat ja lehdet) tarkka jäljennös Kustaa Rovion kalustosta, joka Pietarin (Leningradin) Lenin-muiseossa. KTS Khan D77 lisätiedot

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi 2007 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

sanko, ämpäri

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
D77-15 NRO MAALAAMATTA
Merkinnät
Valmistus
teollinen
metalli sinkki sinkkipelti

Käyttö
Hakaniemi, Sörnäisten Rantatie 1 A 22, Leninin muistohuone
Näyttelyt
Helsingin valitut palat 13.5. 2016 - ? Rikospaikka: Helsinki. Sederholmin talo 30.3.2007 - ; V.I. Lenin muistohuone. Sörnaisten rantatie 197? - 1995.
Aiheet
Luokitus