Haku

kuppipari; kahvikuppi / mokkakuppi ja lautanen

Ensimmäinen Arabian riisiposliinimaljakko esiteltiin yleisölle 1942. Pitkien kokeilujen jälkeen Friedl Holzer-Kjellberg ja hänen tekniset avustajansa onnistuivat soveltamaan teolliseen tuotantoon vanhaa kiinalaista perua olevan riisiposliinin. Jokainen riisiryynin muotoinen reikäkuvio tehdään erikseen käsityönä. Esineitten pinnalla on vahva erikoislasite. (Keramiikka ja lasi 1973, s. 16-17.)

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi 2007 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kuppipari; kahvikuppi / mokkakuppi ja lautanen

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
Q13- eino
Mitat
kupin korkeus 4 cm, halkaisija 7 cm
Merkinnät
Arabia
Valmistus
1950 - 1974
teollinen
keramiikka posliini, riisiposliini
valettu, lasitettu
Suomi, Helsinki
Arabia, valmistaja Holzer - Kjellberg Friedl, suunnittelija
Aiheet
Luokitus