Search

Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.; Helsinki

Kahvila kadunkulmassa v. 1937, suunnittelija K. J. Ahlskog. Liikehuoneisto Fredrikinkadulle v. 1955, suunnittelija Helge Lundström ja v. 1960 Eerikinkadulle, suunnittelija Åke Karlsson. Saunan on suunnitellut ullakolle Jarmo Maunula v. 1986. Viisikerroksinen jugend-tyylinen rakennus edustaa Kampin 1900-luvun alun rakennuskantaa. Julkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten kulmatorni, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit. Fredrikinkadun puoleinen julkisivu on jäsennelty erkkerein, ja ylimmässä asuinkerroksessa on sisäänvedetty parveke. Ensimmäisessä kerroksessa on liikehuoneistoja. Kellari- ja pohjakerros on korostettu viivarustiikalla, ja muut kerrokset on roiskerapattu. C-porras. Asuntojen kaksiosaiset ovet on lasiruudutettu, ja myös oven yläpuolella on lasiruudutus. Seinä on kaksivärinen, ylä- ja alaosa on rajattu jugend-tyylisellä, monivärisellä kohokuvioinnilla. Lattia on betonimosaiikkia, sisääntulossa shakkiruudutettua. Kaiteet on taottu.

Rights holder Helsingin kaupunginmuseo
Credits Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Date taken 20.11.2007
Material usage rights
CC BY 4.0
QR Code

Material provided by

  • Helsinki City Museum
    • Any questions or feedback related to the material?
The terms and conditions of Helsinki City Museum images published in Finna are given separately for each image. Images marked with CC BY 4.0 can be freely downloaded and used as long as the names of the photographer/artist (if known) and Helsinki City Museum are mentioned. The user is responsible for respecting copyright and privacy. Using portraits, for example, in marketing and/or advertising is forbidden without permission from the person pictured. More detailed licensing terms can be found on the Creative Commons licensing website.

Images marked with © Kuvasto are copyrighted. You can browse them freely, but any further use of the images is forbidden without express permission. The images have been published online in compliance with the Art Collections Online contract between Kuvasto and the Finnish Museums Association. You can request more information on the terms governing further use directly from Museoliitto (the Finnish Museums Association).

Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.; Helsinki

Saved in:
Content Type Building
Organisation Helsinki City Museum
Design
1907; 1908
G. W. Nyberg, Pääsuunnittelija
Created
1908

Helsinki, Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.
Used
1908
Käyttöönottovuosi
Subjects
Classification