Haku

Päärakennus; Peltokyläntie 4; Helsinki

Pitkä, horisontaalinen julkisivu on vaakalaudoitettu ja maalattu punamullalla. Julkisivun keskiosassa molemmin puolin on ristipääty. Eteläpäädyn lasikuistin ikkunoissa on käytetty vaihtelevaa vinoruudutusta. Julkisivun ikkunoiden leveydet ja listoitusmallit vaihtelevat. Pohjoispäädyssä on uusi invaluiska, samoin pääoven vasemmalla sivulla. 1 1/2 Sisätilat osin säilyneet, huonejakoa muutettu käytön vaatimusten mukaan. Keittiö alkuperäisellä paikalla. Pitkän keskikäytävän varrella huoneita molemmin puolin, ruokasali ja keittiö rakennuksen keskiosassa. Ruokasalissa korkea peltikuorinen kamina. Koneellinen ilmastointi keittiöön lisätty 2000-luvun alussa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika lokakuu 2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Päärakennus; Peltokyläntie 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1887
Valmistus
1888
kivi hirsi
Helsinki, Peltokyläntie 4
Käyttö
1888
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus