Sökning

Kalevankatu 16, piharakennus; Helsinki

Piharakennus. Korotus kerroksella v. 1910, arkkitehti Waldemar Aspelin. Muutos lääkäriasemaksi v. 1976. Victor Hartwall rakennutti tontille virvoitusjuomatehtaansa (perustettu 1836) 1800-luvun loppupuolella. Piharakennus kuuluu ilmeisenä osana pihapiiriin.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 20.11.2007
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Kalevankatu 16, piharakennus; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1897
Erik Hartwall, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Waldemar Aspelin. Tapani Niironen., Muu suunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Kalevankatu 16, piharakennus
Bruk
1898
Käyttöönottovuosi
Klassifikation