Haku

Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.; Helsinki

Ullakkokerroksen erkkerit ja lisärakennus Lönnrotinkadulle v. 1933, arkkitehti Jalmari Kekkonen. Viisikerroksisen asuintalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Julkisivut ovat lähes koristamattomat; vain muutama erkkeri ja pilasterijärjestelmä kadunkulmassa poikkeavat rappauspinnasta. Pohjakerroksessa on näyteikkunat. Tyylillisesti rakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa arkkitehtuuria. Lisärakennus Lönnrotinkadulle 1930-luvulta edustaa funktionalistista tyylisuuntaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923
Jalmari Kekkonen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.
Käyttö
1924
Käyttöönottovuosi
Luokitus